Львів у літературі

Книжкова бібліотечна колекція ретельно поповнюється художньою краєзнавчою літературою, а особливо виданнями, де яскраво висвітлено тему Львова та нашого краю зокрема. Отож пропонуємо знайомство з цікавими історіями, захопливими сюжетами, карколомними лініями та неймовірними подіями, де вирують пристрасті, інтриги, пригоди, а ще, що важливо,  ви дізнаєтесь про багато історичних фактів, пов'язаних з нашим містом Лева. 

Винничук, Юрій. Танґо смерті : роман. — Харків : Фоліо, 2013. — 379 с.

Події у новому романі Юрія Винничука «Танґо смерті» розгортаються у двох сюжетних зрізах. У довоєнному Львові і під час Другої світової четверо друзів — українець, поляк, німець і єврей, батьки яких були бійцями армії УНР і загинули у 1921 році під Базаром, — переживають різноманітні пригоди, закохуються, воюють, але за будь-яких катаклізмів не зраджують своєї дружби. Паралельно у наші дні відбуваються інші події з іншими героями. І не лише у Львові, але й у Туреччині. Про те, яким чином обидві сюжетні лінії зійдуться докупи, довідаєтеся у несподіваному фіналі.

Винничук, Юрій. Цензор снів : роман. — Харків : Фоліо , 2016. — 319 с.

У романі "Цензор снів" Юрій Винничук вибудовує перед читачем захоплюючий сюжет, у якому герої, поринаючи в лабіринти пам'яті, щойно у несподіваному фіналі розкриваються повністю. Герої озираються на своє життя, яке припало на добу тоталітарних режимів і звіряються у різних способах виживання  від цинічного до шляхетного.



Думанська, Оксана. Хроніка пригод Ґеня Муркоцького : небанальний детектив. Кн. 1. — Львів : ВК "АРС", 2012. — 187 с.
Думанська, Оксана. Хроніка пригод Ґеня Муркоцького : небанальний детектив. Кн. 2. — Львів : ВК "АРС", 2012. — 174 с.

«Хроніка пригод Ґеня Муркоцького»  класичний детектив,  кримінальна хроніка 20-30-х років минулого століття. Злочинець  особа вигадана, такий собі симпатичний шахрай Геньо Муркоцький.



Коломійчук, Богдан. Моцарт із Лемберга. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. — 282 с.

Дія роману відбувається у першій половині XIX століття у Відні, Галичині та Баварії. Головний герой — молодший син геніального композитора Вольфганга Амадея Моцарта, Франц Ксавер. Попри успадкований талант, Франц не досяг батькової слави, але життя його було сповнене пристрасті, інтриг та пригод, а доля тісно пов’язана зі Львовом, тодішнім Лембергом.

Сендс, Філіп. Східно-Західна вулиця: повернення до Львова. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. — 646 с.

Книжка є добірним детективом, у якому розповідь розвивається одразу в декількох площинах: особистій, сімейній та світовій. Це також добрий приклад кропіткого дослідження міської та особистої історії, феномена історичної пам’яті. Саме так, простою мовою, без канцеляризмів і абстрактних шаблонів, крізь призму людських доль варто писати історію.


Тарнавський, Зенон. Дорога на Високий Замок : оповідання, новели, есеї. — Львів : Піраміда, 2018. — 150 с.

В основу видання ввійшла книга Зенона Тарнавського "Дорога на Високий Замок" (1964) та твори, які об'єднані темами Львова, театру та визвольної боротьби.

Яценко, Петро. Львівська сага : роман. — Львів : Піраміда , 2010. — 147 с.

Доля двох сімейств  Ліщинських і Малодобрих  переплітається у старовинному місті. Донька найвпливовішого міського злочинця закохується у нащадка родини катів, що завше представляли правосуддя. Вона кидає виклик суспільству, а він, що не має духу приплеснути навіть муху, виявляє у себе таємний хист. Їх долі тісно переплетені з долею Міста, що проходить крізь дві світові війни.

Більше про ЛЬВІВ на нашому блозі Бібліо-Граф ⇨ https://cutt.ly/5ZmvTmF


Коментарі

Популярні публікації